Het Joods Historisch Museum is sinds 1987 gevestigd in 4 voormalige synagogen aan het Josef Daniël Meijerplein in Amsterdam. Het oudste pand stamt reeds uit 1671.
Na een ingrijpende renovatie moest ook de bewegwijzering worden vernieuwd, binnen een nieuw concept dat voldoende recht doet aan de cultuur-historische uitstraling van het interieur van het gebouw.

Onze oplossing

Op zowel esthetische als technische gronden is voor de bebording gekozen voor een bijzonder en goed verwerkbaar materiaal ACM (Aluminium Composit Material).
Dit materiaal is rechtstreeks digitaal full colour geprint en voorzien van kleur-signaleringen in folie-applicaties.
Door deels gebruik te maken van een speciaal-folie (easy-apply-wrap-foil), werd de mogelijkheid gecreëerd om op een eenvoudige manier geprinte teksten en afbeeldingen te verwisselen in lijn met de wisselende exposities.
Het gekozen ontwerp en de materiaal- en kleurkeuze laat de bewegwijzering als het ware opgaan in de natuurlijke omgeving van het museum.
Van Beem & Van Haagen tekende voor de fysieke uitvoering van het bordenplan, testen en keuze van de te gebruiken materialen, productie en montage.
Volgens de klant vormt de bewegwijzering een prachtige en nuttige toevoeging aan het interieur, die de bezoeker op een ‘natuurlijke’ wijze langs de bijzondere collecties leidt.