Het Museumkwartier in ‘s-Hertogenbosch is een samenvoeging van het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch.
Nieuwbouw en renovatie hebben ruim 2,5 jaar in beslag genomen.
Binnen dit prestigieuze project verzorgde VB&VH de totale bewegwijzering gebaseerd op een ontwerp van en in nauwe samenwerking met Mijksenaar Wayfinding.

Onze oplossing

Door de ontwerper is gekozen voor een zogenaamde satin look, maar met een voldoende transparant effect; deze uitstraling past optimaal bij de omgeving en architectuur van het gebouw. Omdat de wayfinding bestaat uit vrijstaande zuilen, wandborden, pictogrammen en indexborden, is het van belang dat de bezoeker op alle onderdelen dezelfde uitstraling ervaart.
Op basis van uitgebreide proeven en prototypes hebben wij uiteindelijke de volledige ontwikkeling, productie en installatie verzorgd.
Om de transparante satin-look te realiseren hebben wij voor de wandborden gewerkt met zowel een semi-transparant Polar wit acrylaat als met een iets teruggehouden volwit acrylaat wandplaat; hierdoor ontstaat een semi-transparante wisselwerking met het montage-oppervlak.
In totaal zijn er bijna 120 verschillende wayfinding dragers geproduceerd en geplaatst.
Alle teksten en symbolen zijn rechtstreeks digitaal op het materiaal geprint. In alle opzichten een technisch creatieve uitdaging,
Het maakt u wegwijs door het Zuid Nederlands cultureel erfgoed.