Van Beem & van Haagen heeft NEMO Science Museum in Amsterdam voorzien van interne wayfinding en gebouwidentificatie aan de buitenzijde.

De entreehal is voorzien van een compleet nieuwe bebording naar een ontwerp van Mijksenaar Wayfinding.
Daarnaast zijn ook de verschillende etages voorzien van inwendig verlichte ‘thema-borden’.
In een fraaie vormentaal met afgeronde hoeken en met opliggende letters, met helder oplichtende facetranden.
Opvallend en goed leesbaar in de dynamische opzet van deze technische en innovatieve museumomgeving.
Aansluitend bij de visuele identiteit van NEMO is als een ‘baken’ het herkenbare beeldmerk van het museum aangebracht op 3 zijden van de liftschacht, gebaseerd op een ontwerp van
Studio Dumbar.
Vanuit technisch perspectief is gekozen voor een combinatie van gespannen polyester dundoek met opliggende verlichte doosletters in een zwarte behuizing.
Het komen tot de juiste afstemming tussen ‘visibility’ en montagewijze op deze bekende plek was een zeer nauwgezet proces; waarbij de wensen van alle betrokken partijen bij het gebouw, identiteit en omgeving uiteindelijk dit stijlvolle resultaat hebben opgeleverd.
De montage d.m.v. een kraan met een overspanning van maar liefst 50 meter was een echt huzarenstukje.
De verlichte gebouwidentificatie SCIENCE MUSEUM boven de entree vormt uiteindelijk de finishing touch.