Om deze verjaardag luister bij te zetten is inmiddels een grootscheepse verbouwing van de grootste bibliotheek van Nederland afgerond, en worden er tijdens ‘100 dagen feest’ allerlei activiteiten in Amsterdam georganiseerd. In OBA Oosterdok is niet alleen de bibliotheek gevestigd, maar ook diverse ruimtes voor congressen, presentaties, vergaderingen en een theaterzaal.

Onze oplossing

Naar een ontwerp van Studio Staak heeft VB&VH de opdracht gekregen voor de technische ontwikkeling, productie en montage/plaatsing van de nieuwe bewegwijzering .
Het project omvat ingangs-aanduidingen, totems bij de roltrappen, lift-indexen, zaal- aanduidingen, raamfolie-applicaties, beletteringen en tal van verlichte en onverlichte ruimte en boekenstelling-aanduidingen.
De totems en lift-indexen zijn vervaardigd van stijlvol polar-white acrylaat, dat is voorzien van digitale prints op semi-permanent hechtende clear-view folie.
Hiermee hebben deze indexen nog een hoge mate van verwisselbaarheid. De inwendig verlichte doosletterteksten zijn slechts 32 mm diep, voorzien van duurzame ingegoten LED’s en aan de voorzijde een echt eikenhouten fineer laag in dezelfde look als de houten vloeren en de aanwezige trappen.
De onverlichte letterteksten zijn van aluminium, gespoten in een colour-match ‘blauwstaal look’ identiek aan de uitstraling van de aanwezige boekenkasten.
De boekenstellingen zijn voorzien van circa 440 verwisselbare aanduidingen.
Vervaardigd uit gebogen en wit gespoten aluminium, en voorzien van een toplaag van semi-permanent hechtende digitaal geprinte clear-view folie.
In totaal bestond het project uit meer dan 1.500 identificatie-elementen.
Mede door de fantastische samenwerking met zowel de opdrachtgever als de ontwerpster een project waar wij met trots op terugkijken.