New Babylon is een gebouwencomplex dat deel uitmaakt van de bebouwing rondom het Station Den Haag Centraal. Het is onderdeel van een groot bouwproject dat Den Haag Nieuw Centraal heet.
In opdracht van projecteigenaar Icon Real Estate heeft G&S Vastgoed ook de bewegwijzering laten vernieuwen, naar een ontwerp van Mijksenaar Wayfinding.

Onze oplossing

VB&VH werd verzocht een energiezuinige slanke bak te ontwikkelen, die qua uitlichting naadloos aansluit bij het winkel- en kantoren beeld, waarbij het ontwerp van Mijksenaar zoveel mogelijk gevolgd diende te worden.
Met dien verstande dat de houten plafond interieur-elementen ook op de kopse kanten van de wayfinding lichtbakken als houtmotief terug moesten komen. Verder moest er een associatie met de plafond omgevingsverlichting zijn, geïntegreerd in de lichtbakken als een verticale neerwaarts stralende verlichtingsunit.
Onze afdeling development heeft talloze proeven genomen en modellen vervaardigd om te komen tot de optimale uitlichting, leesbaarheid, slankheid en materiaalkeuze.
Uiteindelijk zijn de duurzame EcoUnlimitLed armaturen toegepast die onder andere de eigenschap hebben zowel horizontaal als verticaal naar beneden te verlichten.
De bakken zijn aan de onderzijde afgedekt met een wit/opaal translucent materiaal, in lijn met de aanwezige plafondarmaturen.
De dubbelzijdige wayfinding lichtbakken, 80mm diep, zijn aan slanke pendels gemonteerd soms reikend tot 9 meter hoog.
In lijn met het ontwerp zijn ook talloze onverlichte liftindex borden aangebracht.
Het eindresultaat mag er dan ook zijn.
Zowel de opdrachtgever als de ontwerper zien exact terug wat ze op papier beoogd hadden en het leidt tevens tot grote tevredenheid van alle betrokkenen.
Kortom een zeer stijlvolle en goed functionerende binnen-bewegwijzering die als het ware opgaat in de omgeving.