In nauwe samenwerking met de opdrachtgever Gemeente Amersfoort en Mijksenaar Wayfinding heeft VB&VH de engineering, productie, plaatsing en montage verzorgd van de voetgangers-bewegwijzering van het Amersfoortse stadshart. De gemeente wil op die manier het bewandelbare karakter van het Stadshart benadrukken.

Onze oplossing

Het omvat in totaal 72 masten en 11 z.g. totems.
De masten, voorzien van een weerbestendige kleurcoating, zijn onder het maaiveld in beton gegoten, waarbij het rood gecoate baken 3,40 meter boven het maaiveld uitsteekt.
In totaal zijn er 540 ‘richtingsvanen’ van 10 mm dik gecoat aluminium in 2 verschillende formaten, t.w.: 800 x 900 en
500 x 65 mm.
De pijlpunten van de vanen zijn in 2 contrasterende kleuren uitgevoerd, gelijk aan de vanen en vaanringen waardoor onderlinge kleurverschillen worden voorkomen.
De vaanringen zijn met een ‘onzichtbare’ montagetechniek aan de masten bevestigd, waarbij ieder mast zijn eigen verstelbare configuratie heeft.
De vanen zijn voorzien van ‘loopminuten’ en duidelijke pictogrammen waarmee voetgangers op een overzichtelijke wijze de weg naar hun bestemming kunnen vinden.
De totems, met een afmeting van 3300 x 500 x 90 mm, zijn dubbelzijdig gesublimeerd (emailleer-effect) met een plattegrond, verwijzingen en een legenda en zijn eveneens in beton geplaatst.
Binnen de ‘Visie Stadshart’ is het plaatsen van deze bewegwijzeringselementen een significante verbetering van de oriëntatie, verkenning en vindbaarheid van de vele objecten en locaties binnen het prachtige stadshart van Amersfoort.