Eurojust is het EU-agentschap voor justitiële samenwerking in grensoverschrijdende strafzaken. Het 12 verdiepingen tellende gebouw in de Internationale Zone van Den Haag is ontworpen door Mecanoo architecten en RoyalHaskoning/DHV.

Onze oplossing

Voor de vele glazen wanden  is een serie van patronen ontwikkeld met als uitgangspunt het verbinden van landen door recht en taal. De abstracte patronen zijn gebaseerd op verschillende landschappen in Europa en verdragsteksten die de basis vormen voor samenwerking in de EU.
VB&VH ontvingen de opdracht van bouwconcern Heijmans voor de productie en decoratie van alle glazen wanden door het gehele gebouw naar een ontwerp van Silo.
Het ontwerp is uitgevoerd in twee lagen folie: een grafische laag aan de gangzijde en een privacy-laag aan de kant van de kantoren en meeting rooms.
Variaties in de dichtheid van de patronen en afwisselende doorschijnendheid van de folie zorgen voor een optimale balans tussen privacy en transparantie, al naar gelang het gebruik van de ruimte.
Aan de gangzijde 2.000 m2 3M Clear View folie-applicatie met een digitale UV printtechniek die een uniek lijnenspel in wit laat zien met wisselende patronen.
Aan de kantoorzijde eveneens 2.000 m2 3M Clear View folie-applicatie voorzien van een EcoSolvent digitale print met verlooptinten in wit.
Zowel in de productie- als in de montagefase een logistiek hoogstandje, ondermeer door de vereiste exacte positionering en de gecompliceerde montage-posities op alle oppervlaktes.