Na de uitvoering van de interne wayfinding was nu de buitenzijde van het gebouw
aan de beurt.
Het betreft visual identity logo’s aan 3 zijden van de liftschacht gebaseerd op een ontwerp
van Studio Dumbar.

Vanuit technisch perspectief is gekozen voor een combinatie van gespannen polyester dundoek met opliggende verlichte doosletters in een zwarte behuizing.
Het komen tot de juiste afstemming tussen ‘visibility’ en montagewijze was een zeer nauwgezet proces; dit in verband met de enorme drukte van voorbijgangers en bezoekers op die plek.
Op deze wijze werd het gewenste effect en uitstraling bereikt zoals opdrachtgever en vormgever die voor ogen hadden.
De montage d.m.v. een kraan met een overspanning van maar liefst 50 meter was een echt huzarenstukje.
De verlichte gebouwidentificatie SCIENCE MUSEUM boven de entree vormt uiteindelijk de finishing touch.