Naar een gebouwontwerp van Benthem Crouwel Architects en interieurarchitect Hofman Dujardin is in Amsterdam Zuidoost het nieuwe karakteristieke en transparante ING kantoor Cedar verrezen, onderdeel van het Cumulus Park Innovation District.
Van ING heeft VB&VH de opdracht gekregen voor het ontwikkelen, produceren en installeren van de complete wayfinding en zeer uiteenlopende decoratieve elementen.
Het ontwerp van de wayfinding en het bijbehorende balie-ornament is van Mijksenaar Wayfinding. Voor het Cumulus gebouw is dit Studio Dumbar.
Tezamen met ING heeft G&S Bouw ons de opdracht verstrekt voor de gebouwidentificaties.

Onze oplossing

Belangrijk onderdeel van de opdracht was om een slank uitgevoerde wayfinding te ontwikkelen , zonder zichtbare ophangpunten aan de borden.
Tevens moesten de borden bevestigd worden aan de plafond klimaatpanelen zonder deze te beschadigen en/of de werking hiervan te belemmeren.
Als materiaal is uitgegaan van Himacs ® dat door ons 2-zijdig geschikt gemaakt is om dubbelzijdig te beprinten.
Voor het bevestigen van de 1,5 mm staaldraad ophanging werden 2 minuscule gaatjes geboord aan de bovenzijde van de borden waar vervolgens, met een exact gedoseerde speciale kit, het staaldraad onzichtbaar en onlosmakelijk met de bebording wordt verbonden.
Alle borden werden rondom gefreesd en voorzien van ronde hoeken.
Het hangende balieornament maakt integraal onderdeel uit van de wayfinding lichtbakken. Het bestaat uit 4 lagen onder elkaar gebogen 7 meter lange banen die subtiel met elkaar verbonden zijn en exact op elkaar moesten aansluiten, met een speciale bevestiging van de dunne staaldraden in 8mm dikke aluminium kopse kanten.
Daarnaast maakten in folie uitgevoerde ING logo’s en 60 verwisselbare vluchtroute borden onderdeel uit van de opdracht.
In de ontvangsthal plaatsten wij een verlicht muurornament met prominent de ING leeuw, waarbij EcoUnlimtLed (EUL) zorgt voor een prachtige egale uitlichting.
In de parkeergarage zijn verlichte vloerelementen aangebracht, speciaal geprinte folies rond de kolommen en bebording in lijn met het gebouw ‘bovengronds’.
De gebouwidentificaties bestaan uit gigantische logo’s (10 x 10 meter) geprint op ‘one-way-vision’ folie en 3 verlichte gebouwidentificaties van 1,60 meter hoog.