Na een internationale tender heeft Van Beem & Van Haagen de opdracht verworven voor zowel de interne als externe bewegwijzering van Curaçao International Airport; lokaal ook wel bekend als Hato Airport.

Onze oplossing

Vooraf hebben wij een uitgebreide on site survey uitgevoerd om de definitieve maatvoering en de montageposities te bepalen; hetgeen uiteindelijk leidde tot een montage-manual en instructies voor de plaatselijke installateur. Het betreft zowel de wayfinding in de nieuwe terminal als de road signs buiten op de luchthaven.
Naar een ontwerp van Donnelly Design in Wallnut Creek, Californië, is de luchthaven door VB&VH voorzien van 294 verschillende wayfinding elementen.
Het is inmiddels de 2e luchthaven in het Caraïbisch gebied; met de nieuwe terminal erbij is de capaciteit verhoogd van 1,6 naar 2,5 miljoen reizigers per jaar.
Er is sprake van een primaire en secondaire bewegwijzering in verschillende kleuren.
De bewegwijzering (primair) bestaat uit in 2 kleuren blauw gespoten metalen casco’s, voorzien van verdiept liggende gele segmenten, waardoor de suggestie wordt gewekt van een schijnende zon. De borden zijn volgens het ‘sandwichprincipe’ uitgevoerd en voorzien van pre-spaced belettering.
Ook de productie en levering van de verlichte doosletterteksten (gebouw-identificaties), de volledige buiten-signering, alsmede alle in- en externe folieapplicaties behoorden tot de opdracht.
Voor de entree van het luchthaventerrein is ook nog een welkom-sign ‘in vorm’ geproduceerd (‘bon bini’ is ‘welkom’ in Papiamento).
Kortom, een omvangrijk internationaal project en tot grote tevredenheid van de opdrachtgever voltooid.