Naar een gebouwontwerp van Benthem Crouwel Architects en interieurarchitect Hofman Dujardin is in Amsterdam Zuidoost het nieuwe kantoor ING Cedar verrezen met aansluitend het Cumulus gebouw, die gezamenlijk straks een complete Campus vormen.

Van ING heeft VB&VH de opdracht gekregen voor het ontwikkelen, produceren en installeren van de complete wayfinding en zeer uiteenlopende decoratieve elementen.
Het ontwerp van de wayfinding en het bijbehorende balie-ornament is van Mijksenaar Wayfinding. Voor het Cumulus gebouw is dit Studio Dumbar.
Belangrijk onderdeel van de opdracht was een slank uitgevoerde wayfinding zonder zichtbare ophangpunten aan de borden en te bevestigen aan de plafond klimaatpanelen zonder deze te beschadigen en/of de werking daarvan te belemmeren.
Als materiaal is uitgegaan van Himacs ® dat door ons 2-zijdig geschikt gemaakt is om dubbelzijdig te beprinten.
Voor het bevestigen van de 1,5 mm staaldraad ophanging worden 2 minuscule gaatjes geboord aan de bovenzijde van de borden waar vervolgens, met een exact gedoseerde speciale kit, het staaldraad onzichtbaar en onlosmakelijk met de bebording wordt verbonden.
In totaal betreft het ruim 1.700 elementen.
Binnenkort veel meer nieuws over dit unieke project.