Het TNT Centre in Hoofddorp is gebouwd met recyclebare materialen, is uitgerust met een 100% duurzame energievoorziening en is CO2 emissievrij .
Het spreekt voor zichzelf dat de visual identity dragers, decoratie en bewegwijzering in dezelfde geest moesten worden uitgevoerd.
Dit waren dus de kernwaarden bij de opdracht die aan VB&VH werd verstrekt.

Onze oplossing

Gebaseerd op een ontwerp van Studio Dumbar en in nauwe samenwerking met het TNT Project Team, Ex Interiors en Twijnstra Gudde werd deze bijzondere opdracht ter hand genomen.
Een opdracht die bestond uit de ontwikkeling, productie en installatie van de custom made bewegwijzering en decoratie die naadloos aansluit bij de materialen en vormentaal van dit bijzondere gebouw.
Vanuit het door de ontwerpstudio samengestelde ‘bordenboek’, met details ten aanzien van duurzame materialen, vormentaal, kleuraccenten en ruimtelijke ordening heeft VB&VH de technische vertaalslag gemaakt.
Door de technisch creatieve toepassing van veel massief hout voor de gevormde vrijstaande zuilen, lift- en etage-elementen, maar ook kantoor- en ruimte-aanduidingen, werd het ‘bordenboek’ bijna overtroffen.
In totaal 7 in massief hout gevormde zuilen, 100 bebordingen, 340 ruimte-aanduidingen, 420 vrijstaande pictogrammen en 300m2 decoratieve digitaal geprinte raamfolie met smaakmakende geïntegreerde spreuken, gezegden en wijsheden.
Een levend bewijs dat duurzaam, stijlvol en decoratief uitstekend hand in hand kunnen gaan.