Onder de pakkende werktitel WalhallAA (verwijzend naar de naam van het AA-gebouw) werden wij gevraagd de complete bewegwijzering en decoratie te verzorgen in het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag.
Het betrof hier zowel de lifthallen, vergaderruimtes en pantries als de werkvloeren in dit 19 verdiepingen tellende gebouw.

Onze oplossing

In nauwe samenwerking met PostNL en ontwerpbureau VBAT werden binnen een zeer bijzonder concept materiaaltesten uitgevoerd, proefdrukken vervaardigd en digitale snijplot-proeven gemaakt.
Sterk uitvergrote postzegel-afbeeldingen vormen het ‘Leitmotiv’ van de decoratie door het gehele gebouw.
Door de gekozen vormentaal was letterlijke bewegwijzering eigenlijk overbodig.
Er werden meerdere materiaalsoorten en technieken ingezet.
Uiteenlopend van meerlaags acrylaat voor de uitvergrote postzegels tot zandstraal privacy folie voor de glazen wanden van de vergaderruimtes.
Daarnaast dik acrylaat met een glanzende grijze metaalfinishing voor de liftnummers en speciale zelfklevende folies.
In totaal ruim 1.800 m2 full colour geprinte folie, 600 m2 wandecoratie, 120 postzegel- en verwijsborden en bijna 700 kolomstickers.