Het Europese hoofdkantoor van Asics is gevestigd in Hoofddorp. Ontworpen en ontwikkeld door Fokkema & Partners Architecten en Cepezed. Kernbegrippen voor dit pand van het 5e sportschoenen- en sportkledingmerk ter wereld zijn: vriendelijk, bescheiden en puur. De architect laat dit tot uitdrukking komen door de steeds weer terugkerende schoenzool met het karakteristieke honingraatmotief.

Onze oplossing

Van Beem & Van Haagen verwierven de opdracht voor het inventariseren, ontwikkelen, produceren van alle folie-applicaties voor zowel de interieurdecoraties als de grote gevelsignering aan de voorzijde van het gebouw. Vooraf werden proeven genomen met diverse (semi-)transparante zelfklevende applicatiefolies en speciale digitale printtechnieken om proefondervindelijk het gewenste resultaat te bereiken. Het resultaat mag er dan ook zijn.
Het karakteristieke honingraatmotief is door het gehele pand zichtbaar en herkenbaar door gebruik van subtiel geprinte transparante raamfolies op de glazen scheidingswanden en partities. Daarnaast is het Asics merk prominent aanwezig en zichtbaar op de glazen fa├žade aan de voorzijde. Toch gaat dit alles hand-in hand met de intentie van de ontwerper en architect om door het gehele pand de Japanse afkomst van het merk op subtiele wijze voelbaar te laten zijn.