The former National Maritime Warehouse, designed by Daniël Stalpaert in 1656, since decades houses Het Scheepvaartmuseum (The National Maritime Museum).
After a 4 year renovation with among others the famous glass dome, the monumental building now meets todays requirements, while maintaining the authentic character.

Our solution

The wayfinding had to blend in seamlessly with this authentic character.
In close deliberation with the designer and the client we selected a foil application which gives the impression of being painted directly on the rough brick walls and vaulted ceilings, like a kind of wall painting.
We therefore tested, adjusted and together with the client and the designer, finally selected the definitive choice of materials.
Next to the wall-applications which are visible throughout the building, more traditional signs are being applied such as projected indication signs and floor-plans.
However, there is never a ‘wayfinding overkill’; the visitor is guided in an almost natural and self-evident way along the Dutch naval heroes such as Michiel de Ruyter, Tromp, Bestevaer and Willem Barentz.
A prestigious project which fulfils us with appropriate pride.